K-Pop!!!

Dewasakini, kita sering dihiburkan dgn gejala K-Pop ni. Dimana-mana sahaja kite pegi pasti ada berlaku usaha2 yg dilakukan segilintir manusia utk menghidupkan gejala ini. Sebelum aku membuat huraian dgn lebih lanjut, ape kate kite kate yg ini bukanlah ape yg kite sangkakan. Anda2 diluar sane pasti sudah ingat K-Pop yg penulis ingin ketengahkan ini berkaet ngan boy band and girl group dr Korea yg menari synchronize bkan main lg. Anda sume salah!

bkan K-Pop yg ni laa..

K-Pop yg aku maksudkan ialah KENTUT (K-Proooot~). Benar, itulah yg aku maksudkan! Kepada pembaca wanita n sekelumit lelaki diluar sane (klu ade), maaf kerana tlh membuat anda eager ble nmpk K-Pop tp aku bkn nk cite psl tu, aku saje je nk bg topik tu nmpk hot sket. Berbalik kepada topik asal, aku mule merasakan gejala kentut-mengentut ni smakin menjadi2. Lagi2 time2 pose ni, bnyk btul kes2 kentut yg dlaporkan. Lagi2 aku ni, dh terlampau bnyk sgt kentut. Mgkn sbb bnyk sgt makan angin kot, mungkin~ Persoalannya, sihat ke kalau kte kentut bnyk2 sgt? kentut bnyk tu dh jd penyakit ke?

Pas dh slalu kentut tu, aku amek la inisiatif utk pegi jumpe Dr Google utk bertanyakan ttg masalah kentut yg dihadapi. Dari ape yg aku dpt, kentut ni normal bg sume org. Average org Amerika kentut n sendawa dlm 14 kali sehari n kentut ni tidak membahayakan kesihatan. So, kalau aku kentut2 ni normal la? Blum lg. Dlm artikel tu tulis klu kentut lebih2 tu mgkn ade problem iaitu bnyk sgt angin dlm saluran pencernaan ko. Punca bnyk angin ade 2; 1st- udara yang anda telan (menerusi tabiat mengunyah gula-gula getah atau merokok) n 2nd-peningkatan penghasilan gas daripada makanan tidak hadam yang dipecahkan oleh bakteria dalam usus.

Diseketika itu juga, kentut juga dpt menyembuhkan penyakit? berdasarkan artikel:

WASHINGTON : Ia mungkin melucukan dan dianggap tidak masuk akal tetapi pegawai kesihatan persekutuan Amerika Syarikat (AS) dijangka segera mengeluarkan laporan yang memberi amaran kepada umum mengenai faedah kentut. "Kentut, jika kerap dihidu boleh menyembuhkan perbagai penyakit berbahaya seperti sakit kepala, gangguan pada mata, emfisema, lelah, bronkitis sakit jantung dan lain lain "Setiap tahun, kira-kira 130,000 rakyat AS telah pulih daripada perbagai penyakit disebabkan menghidu kentut dan ramai lagi berasa lega daripada penyakit serius kerana terlalu lama terdedah kepada keadaan itu," kata seorang doktor yang bertugas dengan Pusat Kawalan Penyakit (CDC) AS.


just for laughs =))

Butt, I'm still in dilemma. Normal ke klu aku kentut kuat2 n bnyk2? Membe aku ckp normal r klu manusia kuat kentut. Tp bkn ke pmpn x kentut?[citation needed] Tapi bg aku kentut tu sesuatu yg memalukan walhal keteika melepaskannye aku berasa bangga (mgkn aku bersikap skeptical). Sesuatu yg merisaukan aku ttg gejala ni adalah time nak i'tikaf kat masjid, mmg xleh thn lame r, sket2 nk kentut. Selain tu, time2 dh kawin nnt. X ke merana bini ko asik dgr (n bau) ko kentut je, klu die same2 kentut kuat cam ko xpe gak. At least klu nk kentut tu xyah la nk ingat org2 yg tersayang.

Persoalannya:
1)adakah korg kentut kuat cam aku jgak?
2)perlu ke aku risau lebih2?
3)adakah bakal bini aku dpt menerima hakikat yg aku kentut kuat n menerima seadanya?
4)xde ke penawar utk kurangkan kentut?
5)patutkah aku berasa malu?

p/s: saje je tulis utk mengisi masa lapang n nk cari mood utk menaip assignment yg x buat lg. =_='

2 comments:

isaaimanmohamadkasim September 2, 2010 at 9:21 PM  

hahahah
sumpah kau gila.
kalau aku tak dpt terima masakan 'adik' aku dpt menerima. heh
kentut, kentut jugak, report sustain jgn lupa.

XIII September 3, 2010 at 1:51 PM  

hahaha.
aku rase aku mmg gile kot,aku xsngka aku bleh buat public announcement yg aku kuat kentut..
(tu r effect tdo pas asar,gila woo)
ko pehal lak xterima?ko bkan same2 kentut kuat cam aku jgak ke?hihihi.
aku tngu ko siapkn dl r, pastu aku kopi pays la.kikikiki..

About Me

My photo
masih belum sempurna...

Followers

Attention

Untuk view yang lebih mantop, gunekan Mozilla Firefox atau IE. Dinasihatkan supaya tidak menggunakan Google Chrome, Apple Safari etc.