INTI kata pergi, RUMAH kata mari...

So, what do u say?

Skrg berada di status menganggur. X dapat r nk blanje bnyk2 ble dh xde keje. Lepak kat umah je la aku cuti ni. Barang2 kt kolej x amek lg, ble la nk amek brg2 tu. Org INTI pun dh x sabar2 nk suruh kosongkn bilik. Kat umah lain plak citenye. Mak bapak aku dh suruh balik cepat sbb nk kene tolong kemas2 rumah (family business).

Akceli, dikesempatan ini aku nk bg 1 puisi buat membe2 yg masih terkandas kat INTI tu. Puisi ni aku amek dr minah rock Malaysia, Ella. Yg peliknye, minah ni dlm lagu 'Simbiosis'nye ade ckp yg die ni 'tak pandai mengarang puisi'. Ahh, peduli ape. Terimalah:

Puisi Hamba

Esok hari, tiada lagi,
suramnya hati untukku pergi,
meninggalkan bulan dan suria,
itu umpama kamu semua,
diri ini diterpa hiba,
tika fajar berubah senja.

Terimalah puisi hamba,
penggantiku bila tiada,
sukar untukku berkata,
selamat tinggal semua.

Aku ini sering berdoa,
kepada yang Maha Kuasa,
agar kita satu semula,
sayang ini bukan masanya.

Sejauh mana aku kembara,
memoriku digalas bersama,
esok hari tiada lagi,
suramnya hati untukku pergi,
terimalah...



tanx 4 da memories n sorry 4 everything.
Selamat Hari Rayer Aidil Adha, semoga segala pengorbanan kite diberkatiNya.

3 comments:

fairuz izyan November 28, 2009 at 9:11 PM  

lor..ko x amik barang ko kt inti lagi ke?? haha..ni mmg btul syg kt inti nih..

XIII November 29, 2009 at 6:16 AM  

hampir sume kot brg2 aku tingl kt sane, siap ngan laptop skali, tah ade lg ke x, xtau la aku...
aku bkn ape r, tp ko dh ckp kan..(mmg aku syg kt inti~)

wafi December 2, 2009 at 10:46 PM  

kau tinggal laptop kau apek? gler pe kau ni. huh!

btw, ella terbaik dow. umor da 40++ tpi still fuh!terbaik.. haha

About Me

My photo
masih belum sempurna...

Followers

Attention

Untuk view yang lebih mantop, gunekan Mozilla Firefox atau IE. Dinasihatkan supaya tidak menggunakan Google Chrome, Apple Safari etc.